Yin Yoga Medical

een sleutel tot innerlijk besef

Leren begrijpen wat je klachten je vertellen.

Tijdens de lessen leer je weer luisteren naar de fysieke, soms pijnlijke signalen van je lichaam. Je gaat begrijpen welke onderliggende gevoelens om jouw aandacht vragen en wat je kan doen om jezelf weer in fysieke en emotionele balans te brengen.

Spreekwoorden met fysieke thema’s vertellen veel over de werkelijke reden van de lichamelijke klacht en zijn als het ware de titel van het achterliggende verhaal. Ze zijn dus een kort geheugen steuntje die je kunnen helpen om sneller bij te sturen naar een gezonde balans.

Wanneer je de metafoor begrijpt waardoor je fysieke en emotionele weerstand breekt, kan je dus ook aan de basis staan van je eigen herstel.

De uitdrukking :‘Hij kon niet verteren wat er gebeurde…’ , is een gezegde dat in de volksmond betekend dat iemand niet met een bepaalde situatie om kon gaan. In werkelijkheid verteld de symboliek een heel ander verhaal. Biologisch gezien verwijst het fysieke gegeven dat de doorbloeding naar de maag verstoord raakt door stress. Hierdoor wordt het voedsel niet verteerd. Door deze herhaaldelijke verstoring in de darmflora krijgen mensen uiteindelijk voedsel intoleranties. Een intolerantie geeft eigenlijk aan dat er iets niet wordt geaccepteerd in de gevoelstoestand. Eigenlijk is de vraag  van deze metafoor:

‘Welke gevoelens kan je niet verteren?’

Tijdens de Yin Yoga lessen is er tijd en ruimte voor luisteren naar  de boodschap die je lichaam geeft. Er ontstaat tijd voor voelen ipv denken. Progressie in je leven, ontstaat zodra je gedachten, gevoelens en daden de zelfde richting opwijzen.De sleutels van jouw gezondheid liggen dus in “hoe je tegen het leven aan kijkt”.

Mijn persoonlijke missie is dat jij jezelf  beter leert kennen!

 

 

Natascha ♥

© 2017 Yin Yoga Medical | Design by Henk Bos | Technical support by SwebS