YIN YOGA   medical

Een sleutel tot innerlijk besef

 Confrontatie is de helderste spiegel

Ik maak in mijn lessen d.m.v. logische metaforen mensen weer bewust van tijdloze kennis.

Mensen over de gehele wereld weten dat teveel emoties kan leiden tot confrontaties met onze fysieke en zelfs geestelijke weerstand.We zijn echter verleert dat deze metaforen de boodschap in zich dragen welke gevoelens deze weerstand oproepen. En…strijden tegen gevoel kost veel energie!

Om duidelijk te maken dat het verliezen van  energie de oorzaak is van disbalans in het lichaam is het nodig om te begrijpen waardoor je deze energie verliest. De werkelijke oorzaak is ook terug te vinden in het leren begrijpen  van metaforen.

Wanneer je de metafoor begrijpt waardoor je weerstand breekt, kan je dus ook aan de basis staan van je eigen herstel.

De uitdrukking :‘Hij kon niet verteren wat er gebeurde…’ , is een gezegde dat in de volksmond betekend dat iemand niet met een bepaalde situatie om kon gaan. In werkelijkheid verteld de symboliek een heel ander verhaal. Biologisch gezien verwijst het fysieke gegeven dat de doorbloeding naar de maag verstoord raakt door stress. Hierdoor wordt het voedsel niet verteerd. Door deze herhaaldelijke verstoring in de darmflora krijgen mensen uiteindelijk voedsel intoleranties. Een intolerantie geeft eigenlijk aan dat er iets niet wordt geaccepteerd in de gevoelstoestand. Eigenlijk is de vraag  van deze metafoor:

‘Welke gevoelens kan je niet verteren?’

Tijdens de Yin Yoga lessen is er tijd en ruimte voor luisteren naar  de boodschap die je lichaam geeft. Er ontstaat tijd voor voelen ipv denken. Progressie in je leven, ontstaat zodra je gedachten, gevoelens en daden de zelfde richting opwijzen.De sleutels van jouw gezondheid liggen dus in “hoe je tegen het leven aan kijkt”.

Mijn persoonlijke missie is dat jij jezelf  beter leert kennen!

 

 

Natascha ♥

© 2017 Yin Yoga Medical | Design by Henk Bos | Technical support by SwebS