Yin Yoga Medical

een sleutel tot innerlijk besef

Wie ben ik?

Spirituele bewustwording is al heel lang een deel van mijn leven. Ons bestaan is veel meer dan we ooit kunnen bevatten.

De wereld van gezondheid, stress en genetica werden voor mij pas boeiend na diverse confrontaties met kanker bij mijzelf en anderen. Gelukkig ben ik gezond verklaard en deel, waar mogelijk, de kennis die ik in deze periodes heb opgedaan met mensen die zich hierin kunnen vinden.

Leren luisteren naar jezelf, ervaar ik als een sleutel tot innerlijk besef. Het verteld mij, stap voor stap wat goed is voor mijn fysieke, spirituele en emotionele balans.

Ik geniet volop van het geven van diverse yoga lessen. Voor mij is het leven echt een leerschool. Tijdens de lessen en in persoonlijke sessies deel ik mijn levensvisie. Het is dankbaar werk om mensen te ondersteunen in het helpen ontdekken van hun individuele balans.

Het Eigen-Wijze lichaam is de titel die ik heb gegeven aan de door mij ontwikkelde cursus. Het is een samenvatting van alles wat ik heb geleerd in mijn persoonlijke zoektocht naar een gezonde leefwijze en levensvisie.

Ik mag, naast de mensen die mij als yoga docent of begeleidende gesprekspartner  hebben gevonden, de organisatie; Veiligheidregio Drenthe inmiddels als klant noemen. Iets waar ik natuurlijk super dankbaar voor ben.

De feedback was vooral dat de duidelijke verbanden tussen gezondheid en emotie en de nuchtere en vaak humoristische manier waarop ik deze inzichten verklaar, in goede toonaarden is gevallen.

De praktische oefeningen die lichamelijke en emotionele stress helpen ontladen zijn ontvangen als kennis die ze graag bij al hun werknemers onder de aandacht willen brengen.

Het is een lichaamstaal die te voor iedereen te begrijpen is.  Iedereen weet het eigenlijk wel, maar door alles met elkaar te verbinden was het plotseling heel helder hoe gevoelens het lichaam beïnvloeden. Helemaal niet zweverig en zelfs makkelijk te vertalen naar stappen die iemand kon zetten om zelf te kunnen werken aan een persoonlijk herstel.

Yoga, voeding en epi- genetica zijn als het ware mijn ‘bouwstenen’  geworden waarmee ik  verklaar wat  mijn gevoel zegt over de samenhang tussen lichaam en geest. Het is de ‘wetenschappelijke onderbouwing’ van een persoonlijk Innerlijk Weten. Mijn gevoel is de leidraad die aangeeft wat goed is voor mij. En dat is ook de visie die ik deel met mijn klanten. Leer luisteren naar jezelf want iedereen is uniek. Niks is gelijk aan elkaar en wat voor de ene goed werkt kan heel anders uitpakken voor een ander.

De krachtigste, meest verrijkende persoonlijke ontdekking is dat veel fysieke klachten samen gaan met spanning en stress patronen die ons lichaam activeren. Die je dus ook kunt deactiveren… Voeding en het leren managen van je stress levels spelen daarbij een belangrijke rol. Het lichaam spiegelt dus een eigen wijsheid.

Het is mijn missie dit bewustzijn; Het leren luisteren naar het verhaal van het Eigen-wijze lichaam en de vele technieken die het zelf herstellend vermogen kunnen ondersteunen, onder de aandacht te brengen.

 

 

 

 

Natascha ♥

Hoe leer je luisteren naar jezelf

Wat zou je veranderen aan je leven als je je fysieke en emotionele klachten kan herkennen als een signaal dat probeert te voorkomen dat je afdwaalt van wie jij in werkelijkheid wilt zijn?

Lees meer...

 

Wat zou je veranderen aan je leven als je je fysieke en emotionele klachten kan herkennen als een signaal dat probeert te voorkomen dat je afdwaalt van wie jij in werkelijkheid wilt zijn?

Wat als nou blijkt dat je klachten een indicatie zijn die aangeven dat je gevoel het niet eens is met de beslissingen van je verstandelijke vermogens?

Durf jij dan ook de vraag te stellen welke beslissingen je leven in de gewenste richting sturen? Wat je nodig hebt om het herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen?

Yin Yoga is een sleutel…

Natascha ♥

Natascha ♥

Persoonlijke coaching

Natascha is door haar opleiding als talentencoach en eigen levenservaring rijk aan inzichten.Door gebruik te maken van haar intuïtieve weten,raakt ze vaak precies de snaar aan waardoor iemand is vastgelopen in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer...

Persoonlijke Coaching

Natascha is door haar opleiding als talentencoach en eigen levenservaring rijk aan inzichten. Door gebruik te maken van haar intuïtieve weten, raakt ze vaak precies de snaar aan waardoor iemand is vastgelopen in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Haar persoonlijke overtuiging is gebasseerd op een holistische aanpak. Het lichaam wordt sterk beïnvloed door de situaties die een mens meemaakt. De manier waarop we reageren bepaalt voor het merendeel de chemische reacties in ons brein. Deze zijn op hun beurt verantwoordelijk voor het functioneren van het lichaam.Dat betekent dat onze geestelijke/verstandelijke benadering de bekende sleutels tot inzicht,veranderingen en onze gezondheid bevat.

Als gesprekspartner is Natascha in staat om in heldere bewoording samen te vatten wat haar inzichten en adviezen zijn.De enige die hier echter vorm aan kan geven is de innerlijke overtuiging van het individu.

Voor persoonlijke begeleiding wordt een afspraak gemaakt die meestal anderhalf uur inneemt. Haar overtuiging is dat een eerste gesprek vaak direct duidelijkheid geeft of zij de aangewezen persoon is om het proces mee aan te gaan.

Meer dan drie sessies is meestal niet nodig. Indien wenselijk kan voor eventuele andere thema’s of vragen waar je tegen aan loopt natuurlijk ten alle tijden een afspraak worden gemaakt.

Kosten € 90.00

Wat is yin yoga

Contact maken met je lichaam is een sleutel tot herkenning van jouw eigen fysieke maar ook emotionele grenzen.

 

Lees verder

Wanneer je weer kan ervaren welke gevoelens verborgen liggen achter de soms pijnlijke signalen van je lichaam,ben je in staat het veranderen.

Onstpanning en acceptatie van die gevoelens zijn hierin sleutels die het zelf-herstellend vermogen weer ruimte geven.

Tijdens de Yin Yoga gebruiken we zittende en liggende houdingen die je spieren ontspannen.Hierdoor wordt het bindweefsel positief gestimuleerd.

Bindweefsel reageert het sterkst op de spanningen die ons leven soms bepalen.We ervaren na stress vaak stijfheid in ons lichaam.

Yin Yoga is dus een zeer ontspannen vorm van yoga die in alle opzichten fysieke en emotionele ruimte geeft…

Kleding

Helaas er geen kleedruimte aanwezig. Het is raadzaam om om makkelijke,warme kleding en sokken te dragen.Tijdens de les gaat je bloeddruk vaak naar beneden.

Natascha ♥

Een persoonlijke sessie

Een intake en persoonlijke sessie is bedoeld voor mensen die fysiek over hun grenzen zijn gegaan.

Lees verder...

 

Wanneer je tegen je eigen grenzen bent aangelopen is het tijd om te kijken hoe je op een andere manier verder kan gaan.

De grensvervaging die je in de huidige situatie heeft gebracht, leert je dat je de taal van je lichaam niet meer begrijpt.

Wanneer je yin yoga wilt gaan doen is het verstandig om Persoonlijke Yin sessie te gaan volgen.

Tijdens de intake wordt in kaart gebracht waar je kernprobleem ligt.Samen gaan we dan kijken welke houdingen passend zijn.

De intake en sessie nemen anderhalf uur in beslag.Vindt je het fijn om meer persoonlijke begeleiding te ontvangen dan kunnen er vervolg afspraken worden gemaakt.Hiervoor mag je dan een uur reserveren in je agenda.

Kosten: 

Intake & sessie   € 90.00

Persoonlijke sessie  € 60.00

 

Natascha ♥

Yin Yoga Medical

Wanneer je zelf niet in staat bent om de balans te herstellen, kan ik je individueel begeleiden. Tijdens deze sessie wordt gebruik gemaakt van diverse technieken die het zelfherstellend vermogen activeren.

Lees verder...

 

Als talentencoach en yoga docent ben ik gespecialiseerd in het begeleiden en doorgronden van mensen.

Eventuele blokkades en patronen worden tijdens een persoonlijk gesprek naar de oppervlakte gehaald. De intuïtieve inzichten die je krijgt aangereikt zijn de werkelijke sleutels tot veranderen. 

De andere technieken:

Shiatsu

Een drukpuntmassage die gebruik maakt van de energiebanen in het lichaam.Elk lichaam draait op water en energie. Als het lichaam blokkades krijgt, is de energiestroom niet optimaal. Door deze massagetechnieken kunnen blokkades weer worden opgeheven.

Osteopathie

Maakt gebruik van het natuurlijke bioritme van elk mens.Sommige mensen hebben een snel ritme, andere wat rustiger.Door gebruik te maken van een pulserende beweging gaan verkrampte spieren en bindweefsel ontspannen.Dit geeft vaak als resultaat dat de spanning uit een desbetreffend gebied wordt opgelost. Bij rug en nekklachten is dit meestal een hele bevrijdende ervaring.Wanneer je gebruik maakt van het inzicht dat heeft geleid tot de bewuste verkramping, kun je de draad tot herstel weer oppakken.

Cranio Sacraal

Door het ruggemerg en ander bindweefsel vloeit het hersenvocht. Dit hersenvocht is een belangrijk onderdeel van de totale communicatie in het lichaam.De hersenen hebben een ritme van uitzetten en krimpen, net zoals het hart. Wanneer er door fysieke of emotionele problemen blokkades ontstaan in de communicatie tussen hersenen en weefsels, kan deze techniek ervoor zorgen dat die blokkades weer worden opgeheven. Tijdens de Yin Yoga Medical is het enige wat je mag doen: ontspannen! dat is namelijk de werkelijke sleutel die je herstellend vermogen een kans geeft.

Voor deze sessie mag je 90 minuten  in je agenda vrijmaken

 

Natascha ♥

“    Niet de kracht maar de energie die de kracht aanstuurt is allesbepalend    

Natascha Puper

© 2017 Yin Yoga Medical | Design by Henk Bos | Technical support by SwebS